Vraag en antwoord
 • Wat is de 10@10 Challenge?

  De 10@10 challenge heeft één doel; kinderen in beweging brengen. Het initiatief is komen overwaaien uit de UK. Het idee is simpel: op woensdag 25 september gaan we met zoveel mogelijk kinderen van basisscholen uit heel Nederland om 10 uur in de ochtend 10 minuten bewegen. Dit doen we aan de hand van een exclusieve work-out video, van niemand minder dan Rico Verhoeven.

 • Wanneer vindt de 10@10 Challenge plaats?

  Op woensdag 25 september, tijdens ‘National Fitness Day’

 • Waarom de 10@10 Challenge?

  Kinderen in Nederland zijn kampioen stilzitten. Matrix Fitness onderstreept het belang van bewegen bij kinderen. Wij nemen dan ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, door  de 10@10 challenge voor schoolkinderen te organiseren.  Met deze challenge willen we kinderen laten ervaren hoe leuk het is om te bewegen. Ook willen we kids meegeven dat voldoende bewegen goed is voor zowel hun lichamelijke als mentale gezondheid.

 • Is deelname kosteloos?

  Ja! Wanneer jouw school zich inschrijft voor de 10@10 Challenge, ontvang je begin september kosteloos een ’10@10 toolkit’, met daarin alle benodigde materialen om de challenge op 25 september mee te doen.

 • Kun je ook meedoen als niet-basisschool?

  Ja! Vorig jaar deden niet alleen basisscholen mee aan de Challenge, maar ook verzorgingstehuizen, sportservices, noem maar op. Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk kids – maar ook andere doelgroepen – in beweging brengen met de 10@10 Challenge.